Friday, May 21, 2010

SELAMAT HARI GURU

Sambutan Hari Guru peringkat sekolah telah diadakan pada 18 Mei 2010. Antara acara yang telah diadakan ialah bacaan doa, nyanyian lagu Negara Ku, Amin-amin dan Beseri Terus Beseri.
Acara seterusnya ialah bacaan watikah , persembahan murid, ikrar guru dan koir guru. Doktor Muda sekolah telah menganjurkan pertandingan Gigi tercantik dan Kuiz Kesihatan untuk guru. Hadiah telah disumbangkan oleh Kelinik Gigi sekolah. Seterusnya, murid bersalaman dengan guru sambil mengucapkan Selamat Hari Guru. Murid-murid berjamu selera dengan hidangan Coco krunch bersama susu dan ais krim sumbangan Nestle.
Sambutan Hari Guru dimeriahkan lagi dengan acara kuiz teka lukisan wajah rakan sejawat, gol bola baling dan muzikal chair. Akhir sekali di majlis jamuan guru pula diadakan acara pertukaran hadiah. Lebih menarik lagi ,jamuan tersebut merupakan jamuan kongsi makanan. Setiap orang guru membawa sejenis lauk atau makanan lain untuk di hidangkan dan dikongsi bersama untuk menikmati resepi rakan-rakan sekerja. Penghargaan terima kasih juga kepada pengusaha kantin yang telah menyumbangkan kek Hari Guru bernilai RM 200.00. SELAMAT HARI GURU.

No comments:

Post a Comment